Zomer in Veenendaal

Zes dingen die je gedaan móet hebben tijdens

6 °C

Veenendaal is dé zomerstad van de regio. De lijst aan activiteiten voor het hele gezin is zó lang, dat het teveel om op te noemen is. Daarom hebben we zes activiteiten uitgekozen die je tijdens ‘Zomer in Veenendaal’ in de maanden juli en augustus zeker niet mag missen. En dan is de entree nog gratis ook!

Week van de Landverhuizers

30 juni – 6 juli

We trappen de zomer af met deze multiculturele feestweek. Tijdens de openingsdag op zondag 30 juni krijg je alvast een lekker voorproefje voor de rest van de week. Wat dacht je van een internationale modeshow of aanschuiven aan de langste dinertafel van Veenendaal? De week eindigt in Oriëntaalse sferen met een echte Souk (markt) op het Stadsstrand.

Woensdag = kinderdag!

Hele zomer

De kinderen hoeven zich tijdens de lange zomervakantie niet te vervelen. Elke woensdagmiddag is er namelijk wel wat voor hen te doen in Veenendaal! Ga los tijdens de Kinderfeestmiddag op 3 juli, neem een plons tijdens Badjesdag op 17 juli of spring zo hoog mogelijk tijdens de Luchtkussenfestivals!

PROEF Festival

23 – 25 augustus

Ga op een culinaire wereldreis tijdens PROEF Festival op het Stadsstrand. En als je dan toch een hapje eet, probeer dan ook eens een nieuw drankje uit. Proef onder het genot van livemuziek van regionale én nationale artiesten bijvoorbeeld eens écht Veenendaals speciaalbiertje, of een lekkere cocktail!

Buitenbioscoop

Hele zomer

Klap je stoeltje uit, leg je kleedje neer en haal de versnaperingen maar tevoorschijn! Elke vrijdag kun je op het Stadsstrand genieten van een buitenfilm van Filmhuis Veenendaal. We beginnen op vrijdag 12 juli met Doris en sluiten op vrijdag 16 augustus af met Tulipani. Meer info: www.filmhuisveenendaal.nl.

Koopzondag en warenmarkt

Hele zomer

Lekker even shoppen? Of even slenteren over de markt? Met ruim 300 winkels (waarvan de helft overdekt) en een warenmarkt op dinsdag en zaterdag is Veenendaal dé winkelstad van de regio. Deze zomer zijn er ook nog drie koopzondagen: op 30 juni, 28 juli en 25 augustus. Met drie stations en ca. 4.000 parkeerplaatsen en voldoende fietsenstallingen hoef je je trouwens geen zorgen te maken over de bereikbaarheid.

PROMS Night

31 augustus

Geen zomerfeest zonder een passende afsluiting. We sluiten de zomer op 31 augustus af met de PROMS Night. Al jaren genieten velen van de kunsten van Veenendaals beste muzikanten. Een zestigkoppig orkest speelt muziek voor jong en oud. En dan komt er ook nog een speciale act langs…

Natuurlijk is er in juli en augustus nog veel meer te doen in Veenendaal. Ook als het weer even niet zo zomers is. Kijk voor het complete overzicht van de activiteiten op de website!