Welkom in Zweden

Ontdek Zweden

Wie dit jaar niet aansluit in de ellenlange files naar het zuiden van Europa, heeft het goed bekeken. Je cruist heel relaxed in 800 kilometer van Utrecht naar het zuiden van Zweden. Daar vind je de regio’s Skåne en Småland. Of je reist per boot naar Göteborg, vanuit waar je het prachtige West-Zweden ontdekken kunt.

Inderdaad, zó makkelijk bereikbaar is dit prachtige stukje Scandinavië. De zuidelijkste regio Skåne vormt de gateway naar de rest van Zweden en biedt geen onverdienstelijke kennismaking met dit land. We sommen even op: hagelwitte stranden, diepe wouden en nationale parken vol natuurschoon, maar ook pittoreske dorpjes, trendy steden met heel veel aandacht voor de fantastische lokale en biologische keuken. Kortom, alle ingrediënten voor een flink portie det goda livet (het goede leven).

Reis je een stukje door, dan biedt die andere zuidelijke regio Småland weer een hele nieuwe kijk op Zweden. Van de duizenden meren in het binnenland slalom je tussen de rode huisjes, het design gebied, elanden en Pippi naar de verbluffende oostkust. Eilandhoppen voor gevorderden staat op het programma: of je nu gaat voor de honderden onbewoonde eilandjes voor de kust of het favoriete vakantie-eiland van de Zweden zelf: Öland.

Aan de westkant van Zweden vind je de wereldberoemde Bohuslän-kust, waar je kunt genieten van de spectaculaire archipel, lieflijke vissersdorpjes en krakendvers seafood. Maar behalve een prachtige kustlijn heeft West-Zweden méér. Reis door naar het groene Dalsland, waar je de echte wildernis in duikt: duizenden meren, uitgestrekte bossen en een vracht aan activiteiten in de ongerepte natuur.

Een rondje Zuid-Zweden? Goed idee! Je reis start hier.

Zelf op reis naar Zweden?

Kijk voor meer informatie op de website van Visit Sweden. Of bekijk het reisaanbod bij Buro Scanbrit en bij Pharos Reizen van ANWB. Reis vanuit Nederland gemakkelijk naar West-Zweden met de overtochten van Stena Line of Scandlines.