DS Store Breda is als een Frans modehuis

Anders durven zijn. Je eigen koers varen. Dat is wat het Franse premiummerk DS doet met de volledig elektrische DS 3 Crossback E-Tense. Een auto die niet op iedere straathoek staat, waar je naar omkijkt. Maak 26 oktober kennis met de fonkelnieuwe DS in de vernieuwde showroom aan het Spinveld in Breda.

BREDA – Er bestaan al heel wat compacte SUV’s, maar bij de DS 3 Crossback is alles anders. Zijn sierlijke en weelderige design springt meteen in het oog. Met handgrepen die pas tevoorschijn komen als je ze nodig hebt. En een imposante grill. Saai wordt het geen moment.

Binnenin gaat het feest nog even door. Het interieur ademt vakmanschap, zoals een Louis Vuitton tas dat doet. Met verrassende vormen, kleuren en materialen. Het ziet er chique uit, dat leer op het dashboard en die chroom accenten. En wat te denken van die parelstiksels op de stoelen. Pure klasse.

ELEKTRISCH

Het draait niet alleen om het uiterlijk. De DS 3 Crossback E-Tense is volledig elektrisch. Met slechts 8 procent bijtelling zeer interessant voor de zakelijke rijder. De auto komt begin volgend jaar op de markt. Kennismaken kan zaterdag 26 oktober van 11:00 tot 16:30, tijdens de heropening van de DS Store in Breda.

Het merk verwijst naar de legendarische DS, die in ons land beter bekend staat als de snoek. Een model dat zijn tijd ver vooruit was. Leek wel afkomstig van een ander zonnestelsel. Toch was het meteen raak. Met op de eerste dag van de Parijse Autosalon op 6 oktober 1955 meteen 12.000 bestellingen.

ICONISCH

De nieuwe DS-modellen treden in de voetsporen van dat iconische model uit de jaren vijftig. En zitten boordevol verwijzingen. Benieuwd welke dat zijn? De eigenaren van deze klassieke Citroëns leggen dat graag uit. Tientallen leden van ID/DS Club Nederland eigenaren komen die dag in de werkplaats aan hun felbegeerde klassieker sleutelen.

In de showroom staan inmiddels drie DS modellen. De alom bekende DS 3, de DS 3 Crossback en zijn grote broer, de DS 7 Crossback. Die showroom is een beleving op zich. Geen steriele ruimte. Niets van dat. Waan je in een Frans modehuis, aangekleed met hoogpolig tapijt. Waar je in alle rust jouw DS samenstelt.

NAC

Het draait die dag niet alleen om een nieuw DS model. Voetbalclub NAC komt op bezoek. Enkele spelers signeren posters. Dat gebeurt tussen 13.30 en 14.30 uur. Voor de kids loopt goocheltalent Table Magic Thijs rond, die magische trucs vertoont en ballonfiguren maakt. Ondertussen zorgt een foodtruck voor een hapje en een drankje.