Check de keukentrends van 2020!

Groene keukens en slimme koelkasten: dit kan je verwachten

Een nieuw jaar met nieuwe trends is weer op komst, en met Black Friday voor de deur is dit hét moment om je voor te bereiden! Wil jij 2020 stijlvol ingaan? Laat je door Keukenloods.nl inspireren met de laatste trends, zodat je straks optimaal kunt profiteren van de Black Friday kortingen.

Keukentrends ontwikkelen zich anders dan modetrends. In plaats van extreme veranderingen die per jaar weer een ander uiterste opzoeken, zien we op het gebied van keukens wat subtielere aanpassingen. Deze vormen zich dus geleidelijk door de jaren heen. Hoe zien de keukentrends van 2020 eruit? En hoe pas je deze toe, ook als je geen nieuwe keuken wilt? Dat gaat Keukenloods.nl je vertellen.

Zwart met een twist

In de afgelopen jaren zag Keukenloods.nl de populariteit van zwarte keukens toenemen. Dit zal in 2020 doorzetten, en dit jaar met een twist. In de nieuwe 2020-collectie van diverse keukenfabrikanten zien we namelijk verschillende varianten van de traditionele zwarte keuken. Denk aan een zwarte keuken met hout textuur, of eentje gecombineerd met veel rvs-elementen. Dit breekt het zwart en geeft de keuken meer diepte.

Kleuren combineren

Matte en neutrale kleuren en materialen worden ook steeds meer gecombineerd in keukens. Zo krijgt bijvoorbeeld een keukeneiland vaker een andere kleur of textuur dan een kastenwand. De kleuren zijn in 2020 wat subtieler, maar daarnaast is ook de opaal-groene kleur helemaal hot! Deze is door Keukenloods.nl uitgeroepen tot dé kleur van 2020 en zullen we dus veel vaker terug gaan zien.

Multifunctionele apparaten

Om met trends mee te gaan, hoef je niet direct een nieuwe keuken aan te schaffen. Je kunt ook je apparatuur vervangen. De ontwikkeling van keukenapparatuur gaat namelijk erg snel! Anno 2020 verwachten we van apparaten steeds meer verschillende mogelijkheden. Zo beschikken steeds meer kookplaten over ’geïntegreerde afzuiging’ (een afzuigsysteem, direct in de inductiekookplaat) zoals die van het populaire merk BORA. En leveren kranen met de nieuwste technologie inmiddels warm, koud, kokend, gezuiverd en zelfs bruisend water!

Maar de echte uitschieter zijn de ‘slimme koelkasten’ van bijvoorbeeld Samsung en LG, waarvan je de inhoud op je smartphone kunt bekijken en de temperatuur op afstand kunt besturen. Die verbondenheid wordt steeds belangrijker. We kunnen dus ook zeker meer producten verwachten die we vanaf onze telefoon met een app kunnen reguleren. Je oven kun je al voorverwarmen als je van je werk naar huis rijdt, en je kijkt in je koelkast terwijl je nog in de supermarkt staat! Handig toch?

Focus op accenten

Brons, goud of koper: het kan allemaal. Deze metalen accenten staan namelijk perfect in contrast met bijvoorbeeld een zwarte keuken. Niet gek dus, dat deze ontwikkeling doorzet in 2020. Accenten en patronen in de art-deco stijl uit de jaren ’20 gaan we zeker meer terugzien.

Op het gebied van accenten is metaalkleur niet de enige trend. We gaan namelijk ook meer spelen met licht. Met de plaatsing van LED-lampjes onder bijvoorbeeld een plank of werkblad krijgt je keuken een moderne uitstraling.

Ben je nog tevreden met je huidige keuken, maar ben je wel fan van de nieuwste trends? Met een paar aanpassingen, zoals een gekleurde (of zwarte!) kraan, spoelbak of een andere blikvanger kom je al een heel eind.

Create jouw droomkeuken!

Ga jij eindelijk de stap nemen om jouw droomkeuken te verwezenlijken, maar weet je nu nog niet precies wat je wilt? Tegenwoordig kun je vanaf huis je eigen keuken ontwerpen. Hiervoor is de 3D-keukencreator, die je vrijblijvend (en zo vaak als je wilt) kunt gebruiken. Zo kun je zelf al kijken naar bijvoorbeeld een andere opstelling of een andere kleur in jouw keuken. Dit is vooral handig om snel te doen, want Black Friday staat voor de deur! Met Black Friday kun je profiteren van hoge kortingen, niet alleen op apparatuur; maar ook op jouw droomkeuken!

Wil je meer weten over de keukentrends van 2020? De specialisten van Keukenloods.nl kunnen jou nog veel meer vertellen. De koffie staat alvast voor je klaar in onze showroom om jouw droomkeuken te bespreken, zodat jij straks helemaal voorbereid bent op de Black Friday aanbiedingen.