CURAÇAO: BELEEF HET ZELF

Dat Curaçao veel meer te bieden heeft dan zon, zee & strand weten we natuurlijk. Maar om de vele gezichten van Curaçao echt te leren kennen, moet je het eiland uitgebreid bezoeken. Daarom zeggen we:
BELEEF HET ZELF! En dat is precies wat bloggers/vloggers Laura Brijde van laurabrijde.com en Shifra van ‘A Cup of Life’ hebben gedaan.

HI! IK BEN LAURA ​ BRIJDE

Op mijn zestiende stapte ik voor het eerst in het vliegtuig richting de Nederlandse Antillen. Wat een avontuur! Die vakantie staat me
nog maar al te goed bij. Zon, helderblauw water, witte stranden en vooral heel veel happy hours. Vorige maand vloog ik opnieuw richting het paradijs en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Nooit had ik gedacht dat Curaçao, naast prachtige stranden en geweldige temperaturen, vol kunst en zó veel cultuur zou zitten.

IK BEN SHIFRA VAN ‘A CUP OF LIFE’

Misschien volg je me al op Instagram of YouTube en heb je het al gezien, maar ik ben net terug van een weekje Curaçao! De meest vrolijke en kleurrijke plek waar ik ooit ben geweest: van huizen, eten, postzegels tot aan de heerlijke, lieve mensen: echt alles is kleurrijk. Dit weekje was georganiseerd door het Toeristenbureau van Curaçao, die een geweldig programma hadden samengesteld waardoor ik in een week tijd de mooiste (lokale) plekjes van Curaçao heb ontdekt! Die ik natuurlijk heel graag met jullie deel!

SHIFRA: ‘IK ZAG ZO’N ANDER, MOOI DEEL VAN CURAÇAO’

Eén van mijn favoriete dingen die we hebben gedaan was quad rijden! Bijna 4 uur lang reden we off-road door het landschap van Curaçao, langs de kliffen met zelfs een uitstapje naar de grotten (vol vleermuisjes) en een Aloë Vera plantage. Curaçao heeft ook echt hele mooie natuur!

Zwemmen met schildpadden bij Playa Piskado! Dit is in principe gewoon een normaal strand, maar hier zwemmen grote schildpadden dichtbij de kust. Je kunt er zo tussen zwemmen! Heel indrukwekkend en ook wel een beetje eng als je een schildpad van zo dichtbij ziet. Je moet wel zelf je snorkel en duikbril meenemen! Het is een lange bootreis (2/3 uur), maaaaaar daarna kom je aan op het prachtige onbewoonde eiland Klein Curaçao! Echt práchtig! Een bounty-eiland met helderblauw water en wit strand. De boottocht ernaartoe is even pittig, maar ik had vooraf een pilletje ingenomen en heb veel naar de horizon gekeken. Dat hielp voor mij. Maar als je weet dat je er aanleg voor hebt, vind ik het misschien niet de moeite waard. Er zijn op Curaçao zelf ook zoveel andere mooie stranden: Playa Kenepa, Cas Abou, Porto Marie en Lagun. En die stranden zijn ook allemaal wit met een helderblauwe zee!

LAURA: ‘ER IS ZOVEEL KEUS UIT LOKALE KEUKEN ’

We hebben onwijs veel leuke restaurantjes en eettentjes gevonden, die eigenlijk allemaal buiten de grote routes liggen. We begonnen een dag vroeg bij Fleur de Marie Eatery. Dit is een net geopend en heel schattig ontbijt- en lunchtentje in de wijk Fleur de Marie. Deze wijk was tot zes jaar terug nog een achterwijk te noemen, maar dankzij de buurt zelf en hulp van buitenaf is het nu omgetoverd tot een waar kunstwijkje. Of bij Number 10, van lokale ondernemer Liberty Suares. Echt zo’n schattig en lekker ontbijttentje.

SHIFRA: ‘JUIST BUITEN DE STAD ZITTEN DE LEUKE EETTENTJES!

Ik had verwacht dat de restaurantjes wat verouderd zouden zijn op het eiland, maar het was juist hip, modern en zelfs heel wat restaurantjes waren organic/ vegan. Mijn favorieten: De beste pizza’s van Osteria Rosso! Die ook nog eens ontzettend vullen, ik kon de pizza maar amper op. Ook weer zo leuk ingericht, wij zaten bijvoorbeeld aan een hoge houten tafel met barkrukken. En +1 voor de open keuken. Het allerlekkerste at ik bij Mood. En de locatie is wauw!! Aan én op het strand waar je, voordat je gaat eten, ook nog heerlijk kunt loungen bij ondergaande zon. De frietjes (vooral de zoete aardappelfrietjes) zijn een aanrader!IN DE WIJK FLEUR DE MARIE VIND JE DE ONWIJS TALENTVOLLE FRANCIS SLING MET ZIJN ATELIER. DE ECHTE CURAÇAOSE CULTUUR KUN JE HIER NOG PROEVEN.

SHIFRA: ‘CONTACT IS ZO GELEGD!’

Ik kreeg een rondleiding in de kruidentuin van Dinah Veeris. Zij is zó inspirerend! Een mooi aangelegde tuin waar kruiden groeien die gebruikt worden voor Dinah’s medicijnen en natuurlijke producten (zoals shampoo en douchegels bij allergieën en hoofdpijn etc). Mensen komen vanuit de hele wereld naar haar toe om haar medicijnen te proberen. Dinah gelooft heel sterk in de kracht van de natuur om je te helpen bij klachten. Ik vond het inspirerend om te zien hoe ze teruggreep naar de natuur en met liefde voor de natuur zorgde (planten die bijv. ziek waren werden gewiegd en toegezongen).

Een ander local cultuur dingetje om te doen: het museum Kas di Pal’i Maishi. Wij volgden een workshop om het traditionele brood, Pan Sera, te maken. Onze broodjes werden in een oude bakstenen oven gebakken en ondertussen kreeg we een lekkere groentesoep en pompoenpannenkoek. De Pan Sera broodjes lijken op pita broodjes! Ik vond het leuk om even echt contact te hebben met lokale mensen, en van hen verhalen over vroeger te horen.

Alles samengevat was Curaçao een geweldige ervaring! Natuurlijk het weer (elke dag 28 graden), de mooie stranden, de relaxte sfeer in ALLES en de ontzettend lieve mensen. Een perfect eiland om weer even te aarden, de tijd wat langzamer te laten gaan en te genieten.
Geen eiland met verplichte sightseeing punten, die je van jezelf móet zien, en daardoor juist extra relaxed. 🙂 Genoeg te zien om íets te doen, en vooral ook genoeg om níets te doen.

Wil je meer weten? Kijk dan op curacao.com.