Ben jij gek op koffie met melkrecepten? De Barista Creations capsules zijn speciaal ontwikkeld om perfect samen te gaan met melk. Ben je nieuwsgierig en wil je aan de slag? Scroll dan naar beneden en lees hoe je de perfecte Cortado maakt.

Of ga naar de andere hoofdstukken en ontdek hoe je een heerlijke Pumpkin Spice Latte of Cappuccino met havermelk maakt.

Klik hier om direct naar het koffierecept van de Cortado te gaan.

Cortado

Een Cortado is een krachtige Spaanse koffie, met een scheutje melk en wat melkschuim. Voor de Corto liet Nespresso zich inspireren door de donker gebrande koffies met volle texturen van de Spaanse barista’s. De Corto is speciaal ontwikkeld om te combineren met melk. Want, pas als je melk aan deze koffie toevoegt, komt de smaak helemaal tot zijn recht. Het bittere verdwijnt en het kruidige en stroperige karakter van de Corto komt naar boven. Met de Corto-capsule van Barista Creations zet je de perfecte Cortado nu ook gemakkelijk thuis.

Voor een traditionele Spaanse Cortado voeg je aan een Espresso een scheutje warme melk toe, en tot slot schep je er een toefje melkschuim bovenop. De juiste hoeveelheid melk zorgt ervoor dat deze Spaanse favoriet zijn kracht behoudt. Een Cortado kan gemaakt worden met koemelk, maar gaat ook goed samen met plantaardige alternatieven als haver- of sojamelk.

Bereiding Cortado:
Bereidingstijd: 2 minuten
1. Zet de Corto als Espresso (40 ml)
2. Voeg 20 ml warme melk toe
3. Schep 2 lepels melkschuim op de koffie

Mildere variant? Voeg meer melk toe, dan worden de bittere tonen nog zachter.

Wist je dat…
je voor mooi melkschuim gebruik moet maken van gekoelde melk op een temperatuur van 4-6°C? De Aeroccino melkopschuimer verwarmt de melk vervolgens tot een temperatuur van 65-70°C. Dit zorgt voor romige schuim. Als je de Aeroccino gebruikt zónder deksel ontsnapt de warmte en krijgt de melk nóg meer zuurstof en dus een stevigere schuimlaag.

Bij zo’n intense koffie als de Cortado past iets zoets met pit. TV-kok Roberta Pagnier stelde een heerlijk recept samen voor smeuïge brownies met rozemarijn en rode peper.

Smeuïge brownies met rozemarijn en rode peper

Ingrediënten:
225 gr boter + boter om in te vetten
115 gr pure chocolade minimaal 75% cacao, fijngehakt
2 eieren
1 eidooier extra
275 gr suiker
¼ tl zout
1 tl vanille-extract
125 gr bloem
25 gr cacaopoeder
3 takjes rozemarijn, gerist en fijngesneden
½ el chilipoeder

Extra nodig: vierkante bakvorm van 20 cm,
bakpapier, keukenmachine of handmixer

Voor de decoratie:
2 el poedersuiker
3 takjes rozemarijn, gekneusd
5 verse rode chilipepers

Recept

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvorm in met een beetje boter en bekleed met bakpapier.

Breng een laagje water in een pan aan de kook en zet daarop een vuurvaste kom. De onderkant van de kom mag het water niet raken. Schep de boter en de chocolade in de kom en smelt deze au bain-marie. Haal de kom van de pan af. Laat het gesmolten mengsel circa 10 minuten afkoelen.

Klop de eieren en de eidooier met de suiker, het zout en het vanille-extract in circa 5 minuten luchtig en lichtgeel. Meng het afgekoelde chocolademengsel met een spatel door de luchtige eieren tot het een egaal geheel is. Roer vervolgens ook de bloem en het cacaopoeder erdoorheen. Strooi de rozemarijn en de chilipeper erbij en roer nogmaals voorzichtig door.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies in circa 40 minuten gaar. Laat de brownies goed afkoelen voor je ze uit de bakvorm haalt en in stukken snijdt.

Bestrooi met poedersuiker en versier met wat verse chilipeper en extra rozemarijn.

Ontdek meer over koffie

Wil je ook weten hoe je een lekkere vegan Cappuccino met een overheerlijke kokosmakron, of een Pumpkin Spice Latte bereidt? Bekijk de video’s hieronder. En kijk op de website van Nespresso voor meer koffie met melkrecepten.