5x shopspots in de binnenstad van fotogeniek Amersfoort

Zin om te winkelen én een nieuwe stad te ontdekken?

Precies in het midden van Nederland vind je het charmante Amersfoort. Een verrassende combinatie van nieuw & oud: waar je struint door het historische centrum, naar binnen stapt bij schattige boetiekjes en uitpuft bij eigenzinnige horeca. Er is geen betere manier om kennis te maken met Amersfoort, dan met een shopsessie. Waan je een local en neem een kijkje bij deze 5 shopspots.

(Oliemolenhof 90)

1. Het Lokaal

Parkeer je auto bij het Eemplein of loop vanaf Station Amersfoort direct door naar De Nieuwe Stad. Het is aan te raden om je shopsessie te beginnen op deze rauwe plek met ateliers, de voormalige Prodent-fabriek en creatieve ondernemers. Het Lokaal is een supermarkt met lokale lekkernijen en een lunchspot in één. Ook vind je hier een bomvol schap met bieren uit regio Amersfoort.

(Krommestraat 22)

2. Roots

Vervolg je weg naar de binnenstad via de leukste straat van Amersfoort: de Krommestraat. Liefhebbers van Scandinavische merken en subtiele sieraden komen aan hun trekken bij Roots. Eigenaresse van deze kledingwinkel Anne helpt je graag bij het combineren van de leukste outfit. Roots won in 2018 de award voor meest innovatieve startup van Nederland.

(Arnhemsestraat 31)

3. Oud Nieuws

Tweedehands vondsten doe je het beste bij Oud Nieuws. Loop door de Varkensmarkt naar deze ‘reizende’ pop-up winkel, bekend van de BNN/VARA-serie Oogappels. Je vindt er zowel vintage kleding van bekende merken, als servies en bijzondere meubelstukken. Soms is het snel beslissen, want hebbedingetjes vliegen de winkel uit.

(Mooierstraat 18)

4. Blur your life

Nog zo’n ‘one of a kind’ zaak is Blur your life. In Amersfoort beroemd om de ongeëvenaarde wentelteefjes, maar ook een bezoekje waard voor duurzame cadeautjes. Loop langs het kledingrek om te shoppen tussen kleding die fashion bloggers hebben uitgezocht, of plof op de bank met een golden milk. Bij Blur your life staan ook vega(n) opties op de kaart.

(Zuidsingel 70)

5. Kadoboetiek

Zodra je de Langestraat uit loopt, zou je bijna denken dat het centrum ophoudt. Niets is minder waar: bij winkelgebied De Kamp vind je nog meer lokale winkels en horeca. Sla rechtsaf en loop binnen bij de Kadoboetiek. Daar geniet je, zoals de naam al zegt, van zowel fijne spulletjes als een kopje koffie. Een goed moment om nog eens je aankopen door te nemen.

Zin om een dagje shoppen te plannen?

Het wordt je makkelijk gemaakt: in Amersfoort zijn de winkels 7 dagen per week geopend. Zowel in De Nieuwe Stad als in de binnenstad. Kijk op de website Tijd voor Amersfoort voor meer shoptips, winkelroutes en de openingstijden.